achtergrond1 rebalancing - GroenvanHart
achtergrond3 rebalancing - GroenvanHart
achtergrond6 rebalancing - GroenvanHart
De-Waal-1-header rebalancing - GroenvanHart
achtergrond1.jpg
Leven, is het meervoud van lef!
Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn, is wat je doet!
Loesje
achtergrond1.jpg
Zijn wie je bent, dat is geluk!
ERASMUS
achtergrond1.jpg
Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen...
LICHAAMSWIJSHEID
achtergrond1.jpg
We cannot solve our problems with the same way of thinking we used when we created them.
ALBERT EINSTEIN

Rebalancing

Rebalancing® is een op het lichaam gerichte coaching die je uitnodigt om het contact met wie je van nature bent te herstellen. Opgedane ervaringen en emoties die je (onbewust) ontkent, kunnen zich vastzetten in je lichaam en dit kan spanning of klachten veroorzaken. Door met aandacht naar je lichaam te gaan, kan je lichaam zich weer ontspannen en dit heeft ook effect op je geest.

Bewustzijn is een belangrijk element bij Rebalancing. Bewustzijn in de zin van: in het ‘hier en nu’ zijn en aanwezig zijn bij wat je nu ervaart. Humor en nieuwsgierigheid kunnen hierbij behulpzaam zijn om op een open wijze te kunnen kijken. Aandacht voor wat er is en dit te doorvoelen brengt verandering met zich mee.

Dagelijks hebben we met veel mogelijkheden, keuzes en uitdagingen te maken. Met de snelheid van het leven kan het makkelijker zijn om meer vanuit je denken te leven dan vanuit je voelen. Wanneer je meer vanuit je denken leeft, kan het zijn dat je dingen (onbewust) doet die niet bij je passen of dat je jezelf voorbij loopt. Dit kan een gevoel van verwarring, onrust, stress of geen voldoening geven.

ddw20160207groenvanhart0178small rebalancing - GroenvanHart
Hoe werkt het

Met Rebalancing® word je je bewust van de spanning in je lichaam, je gedachten en je gewoontes die je kunnen beperken. Met een contactvolle aanraking en aandacht is het mogelijk om de spanning in je lichaam los te laten en het bewustzijn in jezelf te ontwikkelen. Wanneer je meer ontspant, kan je meer in contact komen met je lichaam en voelen. Zo voel je beter waar je staat in je leven en waar je behoefte aan hebt.

Aan iemands lichaamshouding kun je zien hoe hij in het leven staat. Wanneer iemand star is in zijn denken, zie je dit terug in zijn lichaam en gedrag. Bij een aanraking van het lichaam, raak ik niet alleen het lichaam aan, maar ook de geest en het ‘zijn’. Elke verandering in je lichaam biedt de mogelijkheid om nieuwe stappen te zetten.

Stel je voor:

  • “Hoe ziet je wereld eruit vanuit een gespannen lichaam, hoe reageer je dan?”
  • “En hoe ziet je wereld eruit vanuit een ontspannen lichaam, zijn er dan meer mogelijkheden of problemen?”

Rebalancing brengt je: van denken -> naar voelen -> weer dichter bij je eigen ‘zijn’.

Rebalancing in beeld “luisteren naar je lichaam” - Platform Rebalancing Nederland

Meer informatie over Rebalancing kun je vinden op de site van Rebalancing, school voor lichaamswerk en bewustzijn.

r1 rebalancing - GroenvanHart

Eva

Anita heeft het vermogen om op een lichte manier je diep te raken. Haar zachte liefdevolle benadering tijdens de sessie gaf mij de ruimte om te voelen wat er op een dieper niveau in mij leeft. Ze volgde mijn tempo waardoor ik op mijn manier elke laag kon voelen. Ik kan haar sessies aan iedereen aanbevelen die verlangt naar diepgang zonder therapeutische poespas.

Lisa

De sessies bij Anita hebben mij inzicht, aandacht voor mezelf, rust en een tevreden gevoel gegeven. Soms ook confronterend, persoonlijke groei en mooi te ontdekken dat er zoveel is waar je soms het heen en weer van hebt. Zij heeft een fijne uitstraling dat ervoor zorgt dat zij mensen makkelijk op hun gemak stelt. De rust, de aandacht & de liefdevolle uitleg maken het plaatje voor mij compleet

GroenvanHart


Hogereind 33b
1793 AE  De Waal
06-51682165
anita@groenvanhart.nl

ontwerp & techniek: Webjongens.nl © 2022