achtergrond1 Anita - GroenvanHart yoga praktijk en centrum voor lichaam en balans Texel
achtergrond3 Anita - GroenvanHart yoga praktijk en centrum voor lichaam en balans Texel
achtergrond6 Anita - GroenvanHart yoga praktijk en centrum voor lichaam en balans Texel
De-Waal-1-header Anita - GroenvanHart yoga praktijk en centrum voor lichaam en balans Texel
achtergrond1.jpg
Leven, is het meervoud van lef!
Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn, is wat je doet!
Loesje
achtergrond1.jpg
Zijn wie je bent, dat is geluk!
ERASMUS
achtergrond1.jpg
Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen...
LICHAAMSWIJSHEID
achtergrond1.jpg
We cannot solve our problems with the same way of thinking we used when we created them.
ALBERT EINSTEIN

Over mij

Ben je van plan om langs te komen bij GroenvanHart, dan wil je vast meer weten over mij en mijn ervaring.

Voor wie mij nog niet kent, mijn naam is Anita Krijt en in 1970 geboren in Apeldoorn. Voor mijn praktijk GroenvanHart heb ik jaren gewerkt als adviseur HRM (Human Resource Management). Met veel gedrevenheid en plezier adviseerde ik leidinggevenden en medewerkers over verzuimbegeleiding, communicatie, werving & selectie, opleidingen en persoonlijke ontwikkeling.

In die tijd kon je mij best een workaholic en perfectionist noemen. Mijn werk vond ik belangrijker dan mijn privéleven en ik maakte lange dagen. Aangezien ik zelf wel door had dat dit niet gezond voor mij was, ben ik verschillende opleidingen gaan doen. Vragen zoals ‘wat wil ik echt?’ en ‘hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd?’ kwamen op mijn pad. Regelmatig voelde ik een spagaat tussen aan de ene kant mijn sensitieve kant en aan de andere kant mijn zakelijke rationele kant.

In april 2013 ben ik naar Texel verhuisd om samen te wonen met mijn lief en het roer om te gooien. Eerst een aantal jaren gewerkt bij Novalishoeve tot er in april 2016 de gelegenheid kwam om echt voor mezelf te beginnen, en dan nog wel in de ruimte aan ons huis. Hier geef ik individuele sessies, yoga en workshops. Daarnaast werk ik parttime bij het mooie museum Kaap Skil, waar ik het fijn vind om contact te hebben met bezoekers en collega’s.

Als coach ben ik authentiek, betrokken, sensitief, energetisch en vrolijk. Aanraken van het lichaam vind ik een prachtige en directe manier om te werken aan meer bewustzijn. In het lichaam zit veel wijsheid. Met aandacht en rust ben ik bij jou aanwezig en zo ontstaat er een vertrouwde ruimte om het contact met jezelf te herstellen. Keer op keer verwondert het mij weer wat er kan gebeuren als je werkelijk durft te voelen.

Jaren geleden kwam ik in contact met Do-In yoga, deze zachte vorm van yoga sprak me gelijk aan. Vooral de meridiaanstrekkingen, deze strekkingen geven je hele lichaam een energetische boost en ik voelde me snel leniger worden. In mijn yogalessen is veel aandacht voor adem en bewustzijn. Meditatie is altijd een onderdeel van de les, dat helpt om meer bij jezelf aanwezig te zijn.

Verder ben ik dagelijks bezig met lekker en gezond eten en kook ik vaak vegetarisch of vegan eten met aziatische invloeden. Bij Do-In Yoga maken we gebruik van de 5 elementen (aarde, water, metaal, hout en vuur) en dat pas ik ook vaak toe in mijn eten.

Een aantal door mij gevolgde opleidingen zijn: HBO- Academie Mens & Arbeid, Reiki I en II, Transformationeel coachen, Mindfulness, Zijnsoriëntatie, Rebalancing, Dienend Leiderschap, Do-In Yoga docentenopleiding en diverse masterclasses waaronder voice dialogue.

Over lichaam en balans

Wanneer je geestelijk in balans wilt zijn, dan heb je ook een lichaam nodig die in balans is. Je lichaam en je geest hebben effect op elkaar. Als je wilt veranderen, zul je ook van binnenuit moeten veranderen.
Na jaren opleidingen en toepassen, heb ik ervaring opgebouwd met het ‘lekker in mijn lichaam zitten’ en‘in balans zijn’. Ik merk wat het met mij doet en dit gun ik een ander ook graag. Voor mij bestaat lichaam en balans uit verschillende elementen:

 • Voelen: meer in contact met je gevoel
  We zijn geneigd om vanuit ons denken veel dingen te willen verklaren, maar alleen denken/piekeren levert niet veel positiefs op. Meer vanuit je gevoel leven, geeft je meer rust aan je hoofd.
 • Lichaam: vitaal en gezond
  Een lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, het vraagt om er bewust mee om te gaan. Eet gezond en natuurlijk en laat je lichaam bewegen.
 • Bewustzijn
  Rebalancing en yoga maken je bewuster van je eigen lichaam en met mediteren kun je eigen bewustzijn vergroten. Wanneer je bewuster aanwezig bent, kun je makkelijker je eigen keuzes maken, je eigen ruimte vergroten en meer rust ervaren.
 • Ontspanning
  Soms is het moeilijk om echt te ontspannen, omdat we zo gewend zijn aan onze drukke en hectische maatschappij. Ruimte maken voor je ontspanning is echt noodzakelijk om je eigen Ki (levensenergie) levendig te houden.
 • Dankbaar en liefdevol
  Als je dankbaarheid voelt voor de dingen die er wel in je leven zijn, zul je merken dat je veel gelukkiger bent. Wanneer je liefdevol met anderen omgaat, dan vermenigvuldigd dit zich. Leef vanuit je hart!
 • Humor
  Humor is echt een spirituele kracht! Het kan je bevrijden van je dualistische denken. Wanneer jij niet om jezelf kunt lachen, dan is je ego de baas over je stemming en emoties. Lach om je eigen eigenaardigheden!

. . . en dan ga je vanzelf stralen!

Lees verder

Klik hier voor meer informatie

dsc_2341.2 Anita - GroenvanHart yoga praktijk en centrum voor lichaam en balans Texel

GroenvanHart

Groen staat voor mij voor: puur, gezond, authentiek en rust

van Hart: leven vanuit uit je hart: liefdevol en met compassie naar jezelf en anderen

Deze combinatie is waar GroenvanHart voor staat.

GroenvanHart


Hogereind 33b
1793 AE  De Waal
06-51682165
anita@groenvanhart.nl

ontwerp & techniek: Webjongens.nl © 2022